hundes udviklingsfaser

Hvalp

Unghund

Voksen

hundes udviklingsfaser

Hvalp

hundes udviklingsfaser

Unghund

hundes udviklingsfaser

Voksen

De vigtige udviklingsfaser og socialisering i hundens liv

Når man får en hvalp er det vigtigt at være bevidst om de forskellige udviklingsfaser en hvalp gennemgår fra hvalp til voksen. I de første par år sker der en stor udvikling for hvalpen – både fysisk og mentalt. Alt efter hvilken periode hvalpen gennemgår, er der forskellige ting at være opmærksom på i forhold til temperament, aktivitetsniveau, socialisering og mental stimulering.

Specielt de første uger er socialisering utrolig vigtig for, hvordan hvalpen kommer til at opfatte verden fremadrettet. Vær derfor opmærksom på de perioder hvor hvalpen er specielt modtagelig overfor ny læring.

Det er vigtigt at der bliver opbygget en god relation mellem hvalp og ejer. Sørg for, at i får en masse succes oplevelser sammen bl.a. gennem socialisering. Lad det hele forgå i hvalpens tempo. Lad vær med at presse den til noget – lad den selv tage initiativet til at undersøge omgivelserne.

Med en forståelse for hvalpens udviklingsfaser, kan du tilrette træningen, socialiseringen og den mentale stimulering efter hvalpens behov. På den måde får hvalpen nemmere ved succes og skaber derved positive associationer mellem dig og træningen.

De 8 udviklingsfaser

8-12 uger
Socialiseringsfasen

3-4 måneder

Sekundære socialisering

4-8 måneder

Ro og stabilitet

8-12 måneder

Kønsmodning / teenagefasen

1-1,5 år

Dressurperioden

1,5-2 år

Unghund

2-7 år

Den voksne hund

Fra 7 år

Alderdommen